Villa // Bälinge-Högby 28

Villa // Bälinge-Högby 28 // 8 500 000 kr Villa // Bälinge-Högby 28 // 8 500 000 kr
  • 8 500 000 KR Accepterat pris

Villa // Bälinge-Högby 28 // Bälinge

Unik & exklusiv villa med extremt påkostad inredning // 20-tal // Representativ bostad // Kakelugnar & vedspisar // Bergvärme // Fiber // Stadsbuss

Unikt tillfälle att förvärva ett fantastiskt 20-talshus, i lantlig idyll, men med stadsbuss direkt utanför tomtgränsen!

Detta ståtliga hus har genomgått en omfattande och varsam renovering med ett fantastiskt slutresultat där de vackra originaldetaljerna på ett smakfullt och stilsäkert sätt vävts ihop med moderna inslag.

Att byggnaden är från 1927 ger sig tydligt till känna när ni vandrar runt i bostaden. Den generösa takhöjden, som sträcker sig närmare sex meter i en del, de vackra trägolven, de höga fönsterpartierna, kakelugnar, vedspisar och framträdande bjälklag är bara några exempel på den höga grad av trivselkänsla huset avger.

På väg in i huset passerar ni först genom den inglasade punschverandan som har plats för större sittgrupp. Entréplanet bjuder på ett majestätiskt vardagsrum med ett iögonfallande vackert fiskbensgolv i ek, centralt placerad kakelugn och mäktiga fönsterpartier. Vardagsrummet är en öppen yta men ändå indelad i tre "avdelningar" varav den ena sträcker sig ända upp till nock vilket ger en mäktig känsla. Längs med ena väggen löper en ca 7 meter lång förvaringsbänk belagd med exklusiv stenskiva. Vidare på detta plan finner ni ett avkopplande tv-/whiskyrum med bevarad vedspis, en gäst-wc, stor välkomnande hall, platsbyggt kök med med stor matplats och flera originaldetaljer bevarade som exempelvis de vackra serveringsskåpen och vedspisen. I anslutning till köket ligger den praktiska tvättstugan. På husets övervåning finns idag tre sovrum varav två har kakelugn och en med anslutande walk-in-closet. Här uppe finns också två fantastiska badrum som skänker en behaglig känsla av att man befinner sig på ett lyxhotell. Vidare finns ett bibliotek med platsbyggda hyllor längs väggarna och synligt bjälklag i taket. Det helglasade räcket ger en naturlig balkongkänsla och kontakt med entréplanet. Intill biblioteket ligger ett magiskt dressing room med genomtänkta förvaringslösningar och en heltäckningsmatta som fötterna ej vill lämna. Stor gardinförsedd glasvägg som även här ger en fin kontakt med entréplanet. Givetvis kan detta dressing room och biblioteket ändra användningsområde till sovrum för den som har behov av det. Från hallen, vid entrén, finns en trappa ner till källarplanet. Här finns en stor bastu med intilliggande duschutrymme samt flera stora förrådsutrymmen och pannrum. Här finns alla möjligheter att skapa relaxavdelning, hobbyrum eller annat. Förrådsutrymmet utanför bastun är som klippt och skuren för den framtida vinkällaren. Källarplanet har också en separat ingång från tomten.

Känslan av lyx och glamour genomsyrar verkligen detta hus med sina påkostade materialval och teknisk utrustning. Här märks det att ingenting har lämnats åt slumpen och ni får verkligen anstränga er för att inte missa saker på detaljnivå när ni rör er runt i huset. Exempelvis är huset utrustat med zonindelad ljudanläggning från Sonos, där i princip alla utrymmen på entréplan och övervåning har diskret infällda högtalare i taket, totalt 23 st inomhus samt 2 utomhus. Samtliga radiatorer på entréplan och övervåning har platsbyggda skydd. Läs mer om alla detaljer i rumsbeskrivningen.

Alla de höga fönsterpartierna skänker genomgående ett fantastiskt ljusinsläpp till hela bostaden.

Bredband via fiber!

Bergvärme!

Den insynsskyddade tomten, på hela 2055 kvm, bjuder på en härlig grönska, flera uteplatser, ett fantastiskt växthus, stor redskaps-/vedbod, utekök med tillhörande grill samt ett stort dubbelgarage med anslutande gym som även skulle kunna nyttjas till kontor/gästrum/förråd. På tomten finns bl.a äppelträd, bigarråer, plommon, hallon, jordgubbar och krusbär.

Bälinge-Högby ligger placerat mellan Bälinge och Lövstalöt endast ca 1 mil från Uppsala. Trygg cykelväg finns till såväl Bälinge som Lövstalöt där bland annat skola, förskolor, restaurang, bad och matbutik finns att tillgå. Under 2021 påbörjas byggandet av cykelväg ända in till stan. Stadsbussen som stannar direkt utanför tomtgränsen tar er in till Uppsala C på ca 25 minuter. Med bil kör ni samma sträcka på ca 15 minuter.

OBS! ENDAST BOKADE VISNINGAR - Kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning!

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Villa

7 rum

Boarea 225 m2

Biarea 40 m2

Tomt 2055 m2

Garage finns

Byggår 1927

Driftkostnad 37 783 kr/år

Planlösning
Rymlig, inglasad PUNSCHVERANDA med gott om plats för stor sittgrupp. Fönster i tre väderstreck ger ett fantastiskt ljusinsläpp. På golvet ligger stora exklusiva klinkerplattor från Lhådös kakel med vattenburen golvvärme under. Här finns gott om plats för avhängning av ytterplagg.

Stor välkomnande HALL med likadant klinkergolv som i punschverandan, även här med vattenburen golvvärme under. Stort fönsterparti med djupa fönsterbänkar och ett härligt ljusinsläpp. Radiatorn döljs smakfullt av det eleganta platsbyggda skyddet. Den inre halldelen täcks av originalgolv i såpat trä och höga socklar. Målade väggar. Vacker stuckatur löper längs med taket. Under trappen finns ett diskret förvaringsutrymme som idag nyttjas till teknikrum då en del av Sonos-anläggningen är placerad här. Bakom en dörr finns trappan som leder ner till källarplanet.

Pampiga pardörrar tar er vidare in i den del av det majestätiska VARDAGSRUMMET som har ca 6 meter i takhöjd och synliga takbjälkar. Här kan ni se delar av bibliotek och dressing room på våningen ovanför då de skärmas av via glasvägg samt glasräcke. Vardagsrummet som är naturligt uppdelat i tre avdelningar har ett iögonfallande fiskbensgolv i valnötsoljad ek som propert ramas in av mahognyflis. Här finns stora fönsterpartier i tre väderstreck som skänker ett fantastiskt ljusinsläpp till hela rummet. Centralt placerad finns en elegant kakelugn som skänker såväl värme som ökad trivselkänsla. Kakelugnen omges av exklusiva stenplattor. Längs med ena ytterväggen löper ett förvaringsskåp på ca 7 meter som täcks av exklusiv stenskiva från Svenska stengruppen. Här finns rikligt med förvaringsutrymme bakom de handtagslösa luckorna. Djupa fönsterbänkar och vacker stuckatur längs med taket. De exklusiva gardinerna av enorma mått följer också med i köpet. I de delarna av vardagsrummet som har lite lägre takhöjd finns sex diskret infällda högtalare som har en egen zon i Sonos-systemet. Väggar, tak samt fönster i hela vardagsrummet är målade. Rikligt med eluttag eliminerar behovet av fula skarvsladdar. Hela vardagsrummet har vattenburen golvvärme.

Ytterligare ett par pampiga pardörrar tar er vidare till det avkopplande TV-/WHISKYRUMMET med vackert såpat trägolv och en bevarad vedspis. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-lösning. I taket finns två infällda högtalare. Här finns ett stort fönsterparti med djup fönsterbänk och platsbyggt radiatorskydd. Tak och väggar är målade.

GÄST-WC med ”lyxhotellkänsla” där väggarna delvis är täckta av stora mörka plattor av marmor och golvet täcks av klinker. Vägghängd wc. Handfat och blandare från Italienska GESSI. I taket finns en infälld högtalare med egen zon.

Det platsbyggda KÖKET nås via två separata ingångar från hallen. Här finns gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. Den exklusiva bänkskivan i kompositsten från Silestone är känd för sina fantastiska egenskaper att stå emot vinfläckar, värme och mycket annat. Underlimmad diskho av märket Strand och blandare från Italienska GESSI. Belysning under överskåpen. Längs med väggarna löper en elegant bröstpanel och fönster i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns vackra serveringsskåp samt vedspis bevarade och blandar smakfullt ihop känslan av gammalt och nytt. Djupa fönsterbänkar, platsbyggda radiatorskydd och såpade trägolv. De fjärrstyrda rullgardinerna eliminerar tillfällen med bländande solljus. Matplatsen rymmer ca 8 personer. Den maskinella utrustningen består av en kyl, frys, vägghängd fläkt(Franke), diskmaskin -19(Smeg) samt en induktionshäll med tillhörande ugn -19(Smeg). I taket finns fyra infällda högtalare med egen zon.

I anslutning till köket finns en praktisk TVÄTTSTUGA med stort fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp. Här finns en tvättmaskin -16, torktumlare -16 samt en tvättho med förvaring. Våtrumsmatta och våtrumstapet.

ÖVRE PLAN

Den ståtliga trappan med sina valnötsoljade trappsteg och infällda belysning tar er vidare upp till det övre planet.

Här finns en möblerbar HALL med såpat trägolv och målade väggar. Stort fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp. Djup fönsterbänk och platsbyggt radiatorskydd. Här finns ett diskret originalskåp bevarat som idag rymmer elcentral och delar av Sonos-systemet. Delvis synligt bjälklag i taket förhöjer den redan höga trivselkänslan.

I anslutning till biblioteket ligger ett av två fantastiska BADRUM där du återigen får en känsla av att befinna dig på ett hotell av den dyrare sorten. Badrummet har inretts med väl genomtänkta nischer, separat duschdel med takdusch och tillhörande handdusch från Italienska GESSI och dolda vattenanslutningar som kommer ut direkt genom vägg. Den diskreta golvbrunnen smälter elegant in i omgivningen. Kakel och klinkers från Lhådös. Golvvärme. Här finns en vägghängd wc från Gessi, stor kommod från Duravit samt en blandare från Gessi. I taket finns infällda spotlights samt en högtalare med egen zon.

Stort och luftigt BIBLIOTEK/SOVRUM med platsbyggda bokhyllor som sträcker sig från golv till tak. På flera ställen är bjälklaget frilagt och skänker på så sätt lite extra ”liv” till rummet. Det påkostade glasräcket ger en härlig balkongkänsla ner mot vardagsrummet. I taket finns små infällda spotlights längs med bokhyllorna. Såpat trägolv och målade väggar.

Intill biblioteket ligger ett ljuvligt DRESSING ROOM/SOVRUM som andas lyx & glamour med sin genomtänkta inredning, utsökta förvaringslösningar och en helt underbar heltäckningsmatta som fötterna nästan vägrar lämna. Längs med ena väggen löper flertalet skåp som är försedda med toppskiva av sten. Här finns smakfullt inbyggda garderober, synligt bjälklag, fina gamla dörrar som markerar in den tidigare kattvinden som numera förlänger detta rum. Stora fönster som ger härligt ljusinsläpp. Djupa fönsterbänkar. Väggen som vetter mot vardagsrummet består av en glasskiva som sträcker sig från golv till tak och skänker en härlig känsla av rymd och ger samtidigt en fantastisk överblick mot underliggande våning. Glasväggen kan enkelt täckas för med tillhörande gardiner. I taket finns två infällda högtalare med egen zon

Från hallen når ni även det andra BADRUMMET som är väl tilltaget och med samma känsla av lyx. Även här finns väl genomtänkta nischer, kakel och klinkers från Lhådös, vägghängd wc från Gessi, kommod från Duravit, blandare från Gessi, golvvärme samt infälld högtalare i taket med egen zon. Inbyggt badkar av rektangulär modell från Duravit, separat handdusch från Gessi samt en infälld spegel. Vackra fönster i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp till hela badrummet. Även fönsternischerna är inkaklade.

Intill badrummet finns ett SOVRUM som idag används till kontor. Stort fönster som ger härligt ljusinsläpp. Djup fönsterbänk och platsbyggt radiatorskydd. Stuckaturer och takrosett. Såpat trägolv och målade väggar. Här finns också en dörr till intilliggande sovrum. I taket finns två infällda högtalare med egen zon.

Nästa SOVRUM har lyxen att ha en egen walk-in-closet att tillgå. I det utrymmet finns en platsbyggd hylla samt en byrå med toppskiva i sten. Här inne finns också två fönster som ger härligt ljusinsläpp och på golvet ligger en likadan matta som i dressing roomet. Sovrummet hart vackert såpat trägolv och målade väggar. I rummet finns stuckaturer och takrosett. Stort fönster som ger härligt ljusinsläpp. Djup fönsterbänk och platsbyggt radiatorskydd. I taket finns två infällda högtalare med egen zon. Rummet har också en ståtlig kakelugn bevarad, som i dagsläget ej är i bruk.

Det tredje SOVRUMMET, som är väl tilltaget, har även det en vacker kakelugn bevarad, denna är dock fullt brukbar. Rummet har såpat trägolv, målade väggar, vackra stuckaturer och takrosett. Två stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp. Djupa fönsterbänkar och platsbyggda radiatorskydd. I taket finns två infällda högtalare med egen zon.

Ovanför övervåningen finns också en stor oinredd vind som skulle kunna inredas.

KÄLLARPLAN

I källaren finns en stor BASTU med anslutande duschutrymme. Övriga utrymmen är idag oinredda men har hög potential då ytorna är väl tilltagna och med lätthet skull kunna inrymma exempelvis en avkopplande relaxavdelning samt en rejäl vinkällare. Källarplanet nås via groventré från tomten samt via trappa från hallen i entréplanet. Här nere finns ordentliga fönster i två väderstreck som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterna är försedda med galler för ökad trygghet.

Byggnad
Byggnadsår: 1927
Fasad: Trä
Stomme: Trä/Murverk
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä/Murverk
Tak: Lertegel/plåt
Grundläggning: Betongplatta
Uppvärmning: Bergvärme. Finns även kakelugnar och vedspisar. Vattenburet system.

Vatten/Avlopp:
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.

TV- och internetanslutning
Tv & Bredband via fiber

Tomten
Tomtarea 2 055 m² (friköpt). Den härliga tomten är verkligen en grönskande oas under säsong. Här finns riklig växtlighet som exempelvis humle, äppelträd, bigarråer, plommon, hallon, jordgubbar och krusbär. Gott om odlingslådor samt ett vackert växthus av märket Willab Garden Maxi 4. På baksidan av huset finns också en stor redskaps-/vedbod.

Uteplats
På var sida av husets entré finns stenbelagda uteplatser varav den ena är väl tilltagen och rymmer stora sällskap. Den uteplatsen är också utrustad med två högtalare som har egen zon. Vidare på tomten finns två härliga trädäck inbäddade i grönytorna. Utekök samt stor gasolgrill medföljer i försäljningen.

Parkering
Stort dubbelgarage med fjärrstyrda portar med arbetsbänkar och förvaringsskåp samt ett anslutande gym med bl.a löpband, cross trainer och skivstång med tillhörande bänk. Utrymmet kan också nyttjas till förråd eller kontor. Här finns ett stort fönster som ger härligt ljusinsläpp Husets rymliga uppfart ger också plats för flertalet bilar.

Ekonomi
Pris: 8 500 000 kr, eller bud.

Driftskostnader (3 personer):
El: 25 000 kr
Vatten och avlopp: 3 986 kr
Sotning: 545 kr
Renhållning: 1 800 kr
Försäkring: 6 452 kr
Totalt: 37 783 kr

Summan för elförbrukning inkluderar uppvärmning men är uppskattad då den faktiska elkostnaden för 2019 var 34 411kr men det inkluderade industrifläktar och industrilampor igång under en del av renoveringsperioden.

Taxering:
Taxeringsår: 2018
Byggnadsvärde: 2 996 000 kr
Markvärde: 788 000 kr
Summa taxeringsvärde: 3 784 000 kr

Det finns 2 pantbrev om totalt 4 250 000 kr

Läs mer
  • Visning
  • Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare
Mattias Hellström

Mattias Hellström
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 070-9707076
E-post: mattias@roimakleri.se

Intresseanmälan